• GRATIS VERZENDING bij besteding vanaf €50,-
    • voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
    • 30 dagen retour, niet goed geld terug.

V-nus hoog kwaliteit shirt voor onder je overhemd Tencel

TENCEL®, de wondervezel

TENCEL® is zo zacht als zijde, zo sterk als polyester, zo makkelijk te verzorgen als acryl, zo koel en plezierig als linnen, zo warm als wol, en veel beter vochtabsorberend dan katoen. TENCEL® is gemaakt van natuurlijke houtcellulose, afkomstig van de eucalyptusboom, combineert de meest gewilde en belangrijke eigenschappen van vele natuurlijke en synthetische vezels. 

Subliem vochtmanagement

TENCEL® heeft een meer dan uitstekende opname van transpiratievocht. Het absorbeert ruim 50% meer vocht dan katoen en staat het vocht vervolgens direct weer af aan de atmosfeer. Dus geen natte plekken meer onder je oksel of op je rug. TENCEL® wordt niet voor niets al veel gebruikt voor bedbekledingsstoffen. 

Antibacterieel

Doordat transpiratievocht zo goed in de TENCEL®-vezel wordt opgenomen, voelen bacterieën er zich niet thuis. Het vocht wordt direct geabsorbeerd van de huid, en naar de binnenkant van de vezel getransporteerd. Op die manier ontstaat er geen vochtlaagje op de huid, waar bacteriën kunnen groeien.TENCEL® voorkomt derhalve bacterieëngroei en daardoor ook huidirritatie. Kleding van TENCEL®-stoffen zijn dan ook zeer geschikt voor de gevoelige huid. Dit blijkt uit recente dermatologische studies die hebben aangetoond dat het gebruik van TENCEL®stoffen het comfort en gevoel van welzijn vergroten.

Duurzaam en milieuvriendelijk

TENCEL® is van basis een 100% natuurlijke grondstof, en is volledig biologisch afbreekbaar. De grondstof eucalyptushout komt van duurzaam onderhouden boomkwekerijen. Het kreeg het Europese kwaliteitskeurmerk PEFC en het internationale keurmerk FSC. TENCEL® heeft talrijke prijzen ontvangen voor zijn milieuvriendelijke productieproces. TENCEL® is de enige vezel-producent ter wereld met het Europese Unie Eco-label.

V-nus heeft 2 shirts met Tencel, de Dry Comfort Naturel Sand en de Dry Comfort White. Deze shirts zijn leverbaar in de maten S t/m XXL.

Direct 10% korting? Kies dan voor de 6-pack voordeelset